Ілюстрація REUTERS

На підприємствах державного концерну "Укроборонпром" відремонтують три транспортні літаки Ан-32Б Військово-повітряних сил Шрі-Ланки.

Читайте також"Антонов" вимагає перейменувати російську модифікацію літака "Руслан"

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відео дня

Зокрема, ремонт проходитиме на підприємствах "Завод 410 ГА" та ДП "Антонов".

"11 серпня літаки прибули в Україну", - зазначив директор заводу Олександр Пащенко.

Контракт на ремонт літаків було укладено ДП ГХВІФ "Укрінмаш" з Міністерством оборони Шрі-Ланки. Він передбачає капітальний ремонт, продовження ресурсів і термінів служби трьох літаків Ан-32Б. Всі ремонтні роботи триватимуть рік й будуть здійснюватися на "Заводі 410 ГА".

"Також українські фахівці надали технічну допомогу Військово-повітряним силам Шрі-Ланки в підготовці літаків до технічного перельоту в Україну", - додали в "Укроборонпрому".

Довідка УНІАН. Багатоцільовий літак Ан-32, розроблений КБ ім. Антонова, призначений для перевезення вантажів на лініях малої та середньої дальності. Літак може використовуватися в умовах спекотного клімату та кліматичних особливостей.

Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічній співпраці. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.