Згідно з наявною інформацією, вже 38 магістральних і 85 маневрових теплотягів виведені в резерв / фото УНІАН Володимир Гонтар

"Укрзалізниця" відчуває гостру проблему дефіциту палива, зокрема компанія вивела в резерв вже більше сотні теплотягів.

Про це голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань перевірки та оцінки стану УЗ Юлія Гришина повідомила у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожУкрзалізниця відновлює повноцінне сполучення із Закарпаттям: перелік маршрутів

Відео дня

"Складається враження, що керівництво "Укрзалізниці" навмисно знущається над людьми, бюджетом і країною. Після кондиціонерів черговий факап - різкий дефіцит палива. Як сніг взимку для керівництва Києва, так і запаси палива для керівництва "УЗ", схоже, – повна несподіванка", - написала він.

Вона зазначила, що, згідно з наявною інформацією, вже 38 магістральних і 85 маневрових теплотягів виведені в резерв через відсутність палива, а на складах всього 772 тонни палива.

"Це доба роботи залізниці", - написала Гришина.

Гришина підкреслила, що такі збої в роботі завдають шкоди компанії в розмірі 8 млн грн за добу, не рахуючи компенсацій за затримку вантажів.

При цьому, за її словами, немає жодного офіційного повідомлення з приводу причин критичної ситуації та вжитих заходів.

Ситуація з паливом

У квітні 2021 року "Укрзалізниця" повідомляла про складну ситуацію із забезпеченням дизпаливом, зокрема про те, що УЗ має запас палива тільки на 4 доби.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, що не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень Українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.