фото УНІАН

За підсумками роботи у травні 2021 року Укрзалізниця отримала близько 39 млн грн прибутку. Таким чином, компанія демонструє позитивний фінансовий результат вже другий місяць поспіль, повідомив виконуючий обов’язки керівника Укрзалізниці Іван Юрик у Facebook.

"Впевнено тримаємо курс на стабільну прибутковість. Другий місяць поспіль компанія завершує роботу з прибутком – у травні отримали позитивний фінансовий результат майже 39 млн грн. Продовжуємо покращувати операційну роботу та розвивати вантажний бізнес, що є головним джерелом прибутковості нашої компанії", - заявив він.

В УЗ розповіли, що січень 2021 року компанія на тлі фінансової кризи та боротьби з пандемією закінчила зі збитком 693 млн грн, лютий – 534 млн грн, березень – 448 млн грн. Однак, починаючи з квітня, Укрзалізницю вдалося вивести на позитивний фінансовий результат.

Відео дня

За словами Юрика, вихід на прибутковість став можливим завдяки ефективному впровадженню антикризового плану в компанії, покращенню операційної роботи у вантажному сегменті, збільшенню обсягів вантажних перевезень, а також послабленню карантинних заходів у країні. Крім того, збільшено доходи від пасажирських перевезень за рахунок нових рейсів та пожвавлення відпускного сезону.

Нагадаємо, раніше Іван Юрик повідомив, що в квітні Укрзалізниця отримала прибуток в розмірі 35 млн грн, що стало першим позитивним фінансовим результатом за 12 місяців.