У планах Укравтодору залучити міжнародних партнерів також до оновлення ще 121,6 км дороги на Луганщині / фото lg.ukravtodor.gov.ua

У Луганській області цього року низка проектів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" реалізовуватиметься за кошти Європейського інвестиційного банку та Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

У Луганському автодорі назвали, які саме дороги планується відремонтувати коштом МФО.

Загалом Укравтодор планує за підтримки донорів у 2022 році провести капремонт 61,5 км доріг на двох ділянках. Йдеться, зокрема, про 49,5 км між Рубіжним та Старобільськом на дорозі Т-13-02 КПП "Танюшівка" – Старобільськ – Бахмут.

Відео дня

Друга ділянка протяжністю 12 км, що проходить через Сватове, розташована на дорозі Н-26 Чугуїв – Мілове (км 136 – 148).

Як повідомив в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов, для цих ділянок вже підготовлено проєкти, проведено експертизу та оголошено тендери.

"Європейські вимоги до доріг – безпека насамперед. Остаточні рішення прийматимуться Укравтодором разом із міжнародними інвесторами", - додав Кравцов.

«Велике будівництво» на дорогах Луганщини / фото lg.ukravtodor.gov.ua

У планах Укравтодору залучити міжнародних партнерів також до оновлення ще 121,6 км дороги Р-66 КПП "Демино-Олександрівка" – Сватове – Лисичанськ – Луганськ.

Усі закупівлі у межах спільних проєктів здійснюватимуться шляхом міжнародних конкурентних торгів за правилами, встановленими МБРР.

Роботи мають розпочатися одразу після визначення переможців торгів.

Торік у межах "Великого будівництва" у Луганській області було відремонтовано 225 км. У 2022 році планують оновити ще 300 км. Таким чином, за три роки "Великого будівництва" загальна протяжність оновлених доріг державного значення в області становитиме 650 км – понад половину всієї мережі.

Нагадаємо, в усіх регіонах України з початку реалізації програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" було відремонтовано та побудовано вже близько 40% основних доріг – понад 14 000 км.