'Велике будівництво': під час ремонту траси на Бориспіль застосують унікальні інноваційні технології

Під час ремонту українського автобану Київ-Бориспіль, який є частиною траси Київ-Харків-Довжанський, підрядна організація використає цілий ряд сучасних технологій. Про це повідомляє Facebook-сторінка програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», в межах якої виконуються роботи на трасі.

Як зазначається, сучасні технології на завантаженій дорозі до Борисполя не тільки посилять комфорт та безпеку водіїв, але й сприятимуть профілактиці руйнування покриття.

Читайте такожВідремонтований плавкран "Захарій" повернувся на "Велике будівництво" запорізьких мостівТак, у процесі підготовки до ремонту компанія-підрядник вперше застосувала унікальну для України технологію геодезичного супроводу – дорожній сканер Trimble MX2. Фахівці оцифрували профіль дороги, створивши 3D-макет. Це дало можливість більш якісно спланувати роботи з фрезерування і влаштування нового покриття.

Відео дня

Траса буде також обладнана інтелектуальною системою управління рухом. Через кожні декілька кілометрів на ній з’являться табло, що інформуватимуть водіїв про дорожні і метеоумови попереду, можливі затори, стан і температуру дорожнього покриття і т. ін.

З обох напрямків траси будуть встановлені системи вагового контролю Weight-in-Motion (WiM). Система - ефективний інструмент у боротьбі із перевантаженим великогабаритним транспортом. Технологія фіксує швидкість, габарити та номерні знаки транспортного засобу, що дозволяє ідентифікувати перевантажений автомобіль без зупинки руху, а інформація про транспортний засіб передається до бази даних поліції.

Проект ремонту також передбачає оновлення підземних переходів та зупинок транспорту, перевлаштування опор освітлення та метеостанцій і т.ін.

Як відомо, ремонт траси Київ-Бориспіль уже стартував. У межах «Великого будівництва» буде відновлено 17 км на відрізку від кільцевої розв’язки біля метро «Бориспільська» у Києві до межі міста Бориспіль. Траса є однією з найбільш завантажених транспортних артерій країни, якою щодня прямують десятки тисяч автомобілів.

Завершити роботи заплановано вже у серпні.  

Нещодавно заступник голови Офісу президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко розповів, що до кінця року в країні повинні з’явитись 6500 км доріг європейського рівня.