фото УНІАН

Сьогодні представники групи DCH Олександра Ярославського досягли домовленості з китайськими інвесторами, що представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited. Обидві сторони будуть вести всебічну співпрацю, спільно здійснюючи діяльність з розвитку українського авіабудування і, зокрема, Запорізького ПАТ "Мотор Січ". Про це повідомляє офіційний сайт DCH.

В офіційному повідомленні, зокрема, наголошується, що DCH має багатий досвід відновлення і модернізації промислових підприємств, що наочно демонструє стабільне функціонування Харківського тракторного заводу, Дніпровського металургійного заводу, Криворізького рудника «Суха Балка». Силами DCH був побудований і ефективно адмініструється сучасний аеропорт в Харкові, наразі DCH бере участь в проекті будівництва нового аеропорту в Дніпрі в якості приватного інвестора аеровокзального комплексу.

ПАТ "Мотор Січ" - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. У 2016 р. підприємство придбали китайські інвестори, пов'язані зі Skyrizon, та інвестували в розвиток виробництва понад $100 млн. Згодом йшлося про передачу 25% акцій «Мотор Січ» держконцерну «Укроборонпром». Однак червні поточного року радник гендиректора «Укроборонпрому» Руслан Корж повідомив, що "сьогодні ця пропозиція вже неактуальна. Вона втратила силу ще минулого року".

Відео дня

Олександр Ярославський входить до ТОР-10 українських бізнесменів згідно з рейтингом Forbes-2020. Інвестиційний портфель групи DCH, що йому належить, включає активи таких секторів, як фінанси, промисловість, транспорт, девелопмент та інші. Розвитком Харківського тракторного заводу DCH Ярославського займається з 2016 р., наразі відновлено тракторне виробництво, на базі ХТЗ створюється бізнес-парк високих технологій "Екополіс ХТЗ" ($1 млрд. інвестицій до 2033 р.).

Міжнародний аеропорт "Харків" побудований в рамках підготовки міста до Євро-2012, інвестиції Ярославського як генерального інвестора і координатора склали $107,2 млн, аеропорт увійшов до числа аеропортів Європи, що найбільш динамічно розвиваються. Інвестиції Олександра Ярославського в розвиток гірничо-металургійного дивізіону DCH (Дніпровський металургійний завод (Петрівка), "Суха Балка") заплановані в розмірі $300 млн., ведеться системна модернізація виробництва. Будівництво нового аеропорту в Дніпрі реалізується у форматі приватно-державного партнерства, DCH Ярославського відповідає за термінали аеропорту, відповідний проект вже був представлений інвестором.