Гриценко поставив підлеглим завдання готувати судовий позов / УНІАН

Кандидат на пост президента та голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко збирається подавати в суд на Центрвиборчком.

Про це політик повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні на півгодини сходив до ЦВК. І одразу поставив штабу завдання готувати судовий позов. До самої ЦВК", - написав він.

Відео дня

Читайте такожНайєм спрогнозував, кого підтримає Вакарчук на виборах президента

Гриценко зазначив, що згідно із законодавством, він як кандидат у президенти має право на роботу з Державним реєстром виборців.

«ЦВК видала мені реєстр і код/доступ до нього. Але попередила: на цих виборах, на відміну від попередніх, я уже не зможу працювати з реєстром де і коли мені зручно - лише в будівлі ЦВК, в їхньому спеціальному приміщенні, за їхнім спеціальним комп’ютером, лише в робочі дні й лише в робочі години 09.00-18.00», - заявив він.

«Я не зможу залучати до перевірки реєстру більше нікого, навіть зареєстрованих тією ж ЦВК моїх довірених осіб... Тобто, я маю зупинити поїздки країною, зупинити агітацію і сидіти перед їхнім компом...», - додав кандидат у президенти.

Гриценко нагадав, що відповідний порядок доступу до Держреєстру виборців ЦВК затвердила 25 жовтня минулого року.

«Перегляд електронної копії бази даних Реєстру здійснюється представником фракції, кандидатом у приміщенні Центральної виборчої комісії, де розміщено автоматизоване робоче місце, обладнане спеціалізованим програмним забезпеченням для перегляду копій бази даних реєстру», - процитував він постанову ЦВК №170 від 25 жовтня 2018 року.