Кива обурений розміром пенсій в Україні / фото УНІАН

Уряд має переглянути соціальну політику і забезпечити розмір мінімальної пенсії на рівні, не нижчому за реальний прожитковий мінімум.

Про це заявив голова Соціалістичної партії України Ілля Кива, повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«З 1 січня 2019 року розмір мінімальної пенсії склав 1 669 грн, а розмір комунальних платежів навіть за однокімнатну квартиру в цьому році виріс приблизно до 2 000 грн. Пенсіонери не можуть собі дозволити купити нормальну їжу, ліки. Вони не можуть оплатити навіть комунальні послуги! Люди похилого віку змушені вести жебрацьке життя — економити на світлі, теплі, воді - аби зменшити суми в квитанціях за ЖКГ, і мати можливість купити шматок хліба. Як таке можливо?! Я не можу допустити, щоб це тривало далі! Я вимагаю встановити розмір мінімальної пенсії на рівні реального прожиткового мінімуму. Ми забезпечимо нашим пенсіонерам гідну старість, а злочинцям і зрадникам — місце на тюремному ліжку!» — заявив Кива.

Відео дня

Читайте такожЦВК зареєструвала ще двох кандидатів у президенти України

При цьому він додав, що в СПУ часто надходять відповідні скарги від пенсіонерів, які шукають допомоги.

«Влада довела людей до відчаю, а країну — до злиднів. Тільки сьогодні вранці мені подзвонили п'ять осіб — п'ять пенсіонерів. Вони не знають, як вижити, і де шукати допомоги. Після 40-ка років їх життя, присвячених роботі на державних підприємствах, на заводах, вони виявилися непотрібними цій самій «державі» — їх викинули», — заявив голова СПУ.

Він також підкреслив, що ця проблема пов'язана, перш за все, з рівнем корупції в країні і з неефективною державною політикою, при якій неможливо акумулювати необхідну кількість коштів у Пенсійному Фонді.

«Відгодовані чиновники надто зайняті розкраданням державного бюджету, який наповнюється не шляхом зростання економіки, а  останніми копійками, які вичавлюють з громадян. А потім ті, хто сьогодні купує собі вілли, дорогі автомобілі, хто відпочиває на Мальдівах, заявляють з телеекранів про «підвищення пенсії» — так вони називають глузливу надбавку в 172 гривень. Нашій країні не відомо поняття соціальної захищеності, з однієї простої причини: для влади люди — це ресурс. Витратний матеріал і інструмент власного збагачення», — сказав політик.