Опитування проведено 5-10 березня 2019 року / фото прес-служби політика

Згідно з результатами нового опитування Центру соціальних і маркетингових досліджень Socis, відставання між шоуменом Володимиром Зеленським та чинним президентом Петром Порошенком на майбутніх виборах президента зросло до 8,1%.

Читайте такожВибори-2019: балотуватися на посаду президента будуть 39 кандидатів (список)

Серед тих опитаних, хто вирішив піти на виборчі дільниці і вже визначився з симпатіями, 27,7% сказали, що проголосують за Зеленського, 19,6% готові віддати голоси за Порошенка і 14,8% - за Тимошенко.

Відео дня

Таким чином, якби вибори президента відбулися в перші 10 днів березня, у другий тур вийшли б Зеленський і Порошенко.

Водночас, якщо порівнювати результати свіжого опитування Socis з іншими опитуваннями, розрив між Порошенком і лідером партії Батьківщина Юлією Тимошенко трохи виріс.

Інші кандидати у такій вибірці опитаних не набирають 10% голосів. За Юрія Бойка проголосувало б 9,6%, за Анатолія Гриценка – 8,2%, а Олега Ляшка – 4,8%.

Опитування проведено 5-10 березня 2019 року серед 2000 українців віком від 18 років у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій. Статистична похибка дослідження не перевищує 2,1%.

Серед тих, хто вирішив піти на виборчі дільниці і вже визначився з симпатіями / фото: "Соціс"
Серед тих, хто збирається піти голосувати / фото: "Соціс"
Серед тих, хто точно збирається піти на вибори / фото: "Соціс"

Нагадаємо, за останніми даними дослідження соціологічної групи "Рейтинг", за Володимира Зеленського 31 березня готові проголосувати 24,7% (серед тих, хто визначився і піде на вибори), за Юлію Тимошенко — 18,3%.