Майбутнє українського АПК за експортом переробленої продукції, переконана Тимошенко

Новий курс передбачає зміну застарілої непридатної для сучасного світу сировинної економіки до економіки інноваційного розвитку.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час зустрічі з жителями Троєщини, в Києві 13 березня.

Лідер «Батьківщини» наголосила, що пора Україні перестати бути «сировинним придатком» Європи. Майбутнє українського АПК за експортом переробленої продукції, переконана вона.

Відео дня

Тимошенко підкреслила, що Україна постачає світу мільйони тонн зерна, попри це аграрії нічого не отримують

Читайте такожУ іншому турі виборів зустрінуться Тимошенко і Зеленський – соціологія

«Ми засипаємо світ нашим зерном, добиваємося зменшення на нього ціни і наші аграрії не отримують нічого. Інші країни, які купують наше зерно, виробляють з нього корми, борошно, макаронні вироби і торгують готовою продукцією в світі. Вони все роблять на нашому сировину, але ми отримуємо з нашої землі - 0, а світ - трильйони доходів », - додала Тимошенко.

Нова влада повинна сприяти тому, аби аграрії переробляли сировину в готову продукцію. За словами лідера «Батьківщини», Новий курс України передбачає можливість аграріям взяти довгострокові кредити під 3% річних, а не під 22-25%, як є зараз, правильну податкову систему - введення єдиного податку на гектар землі, систему підтримки і дотацій.

«Ми за 3 роки отримаємо не 18 млрд євро, а 180 млрд від торгівлі готової продукції - це 2 ВВП країни і тільки з однієї галузі», - зазначила кандидат в президенти.