На Харківщині правоохоронці розслідують зникнення печатки з виборчої дільниці / УНІАН

Секретар виборчої дільниці у селі Роздолля (Харківська область) заявила правоохоронцям, що голова дільниці загубила печатку. Відкрито кримінальну справу.

Читайте такожУ Харкові виявили квартири з "сотнями прописаних", поліція перевіряє

Як повідомляється на сайті ГУ Нацполіції Харківської області, повідомлення про пригоду надійшло до Первомайського відділу поліції 22 березня. Правоохоронці прибули на місце і опитали учасників та свідків інциденту.

Відео дня

«Голова виборчої дільниці пояснила, що востаннє вона користувалася печаткою 20 березня. 22 березня вона взяла її у секретаря для того, щоб скласти відповідні документи стосовно охорони публічного порядку під час виборів. Вже прибувши до Первомайського відділу поліції жінка виявила відсутність печатки у своїй сумці. За яких обставинах вона зникла, голова пояснити не може», - йдеться в повідомленні.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ч. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачає обмеження волі на строк до 3 років.

Наразі поліцейські з’ясовують усі обставини події та причетних до неї осіб.

Раніше в МВС повідомляли, що охорону на президентських виборах 31 березня забезпечуватимуть 130 тисяч поліцейських та нацгвардійців.