Для голосування на дому необхідно мати медичну довідку / REUTERS

Станом на 19:00, до уповноваженої з прав людини Верховної Ради України Людмили Денісової надійшло 702 звернень про порушення прав виборців під час голосування на виборах президента.

Про це омбудсмен повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Станом на 19:00 надійшло 702 звернень. З них телефоном - 475 та 184 електронних. Зокрема, 31 березня ми отримали 455 звернення. З них 343 надійшло на нашу "гарячу лінію". Електронні - 69. До представників звернулося 87 заявників. Найпоширенішою проблемою є не включення громадян у списки виборців та неточності у цих списках", - повідомила Денісова.

Відео дня

Читайте такожЗеленський і Порошенко виходять до другого туру - екзит-пол ТСН

Водночас, за її словами, актуальним залишається питання реалізації виборчого права громадянами, які за станом здоров’я не можуть прибути до дільниці. Для голосування на дому необхідно мати медичну довідку, яка подається із заявою до дільничної комісії.

"Також наші моніторингові групи сьогодні зіткнулися з невчасним відкриттям виборчих дільниць (після 8:00). З цього питання на "гарячу" телефонну лінію надійшло 15 повідомлень і 11 від моїх представників в областях. Маю надію, що виборчі дільниці будуть працювати за графіком, встановленим законодавством", - додала омбудсмен.

Як повідомляв УНІАН, у поліції відзвітували про порушення на виборах президента. Зокрема, станом на 18.00 відкрито 19 кримінальних проваджень та складено 15 адміністративних протоколів.