Петро Порошенко / REUTERS

Кандидат у президенти, чинний глава держави Петро Порошенко заявляє, що готовий до предметного діалогу з тими, кого не встиг переконати перед першим туром виборів, і закликав молоде покоління українців об’єднувати зусилля.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав у своєму виборчому штабі після оприлюднення попередніх результатів екзит-полів.

«Дякую усім виборцям, які не залишилися сьогодні вдома. Незалежно від того, за кого ви проголосували, ви зробили внесок у вільне волевиявлення українських громадян, ви продемонстрували, що є відповідальними громадянами, які вболівають за майбутнє своєї держави», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожТимошенко назвала себе другою, дані екзит-полів не визнає

За словами Порошенка, українці своїм голосуванням у першому турі президентських виборів «пройшли тест на європейськість».

«Такої гострої конкуренції, як під час цієї кампанії 2019 року, у нас не було ще на жодних президентських виборах… Ніколи ще не було такого безпрецедентно широкого доступу опозиційних кандидатів до ЗМІ. Інша річ, що використовували вони його для того, щоб лити бруд на опонентів», - додав президент.

«Я тверезо розумію той сигнал, який суспільство подає сьогодні діючій владі. Це є суворий урок для мене і для всієї нашої команди. Це є абсолютно серйозний привід для ретельної роботи над помилками, допущеними протягом останніх років. Але не помиляється той, хто нічого не робить», - підкреслив він.

За словами Порошенка, перед другим туром та після нього він готовий до глибокого і предметного діалогу з тими, кого не встиг переконати перед першим туром. «Хотів би зараз звернутися до молодого покоління, до тих, кому менше 30 років. Ви бачите зміни в країні, але хочете, щоби зміни були глибшими і швидшими. Я повністю поділяю ваше бажання, щоб зміни були якіснішими, ми маємо об’єднатися для того, щоб цього досягти і не втрачати час. Я повністю розумію мотиви вашого невдоволення, я почув вас і прошу: почуйте і ви мене. Все, що ми робили протягом 5 років, за великим рахунком, є для молоді, є для майбутнього України», - заявив він.

Нагадаємо, за даними Національного екзит-полу станом на 18.00, за кандидата у президенти України, шоумена Володимира Зеленського проголосували - 30,4%, за чинного главу держави Петра Порошенка - 17,8%, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко – 14,2% виборців.