На Житомирщині втратили декілька десятків печаток дільничних комісій / Фото УНІАН

На Житомирщині в одномандатному виборчому окрузі (ОВК) №66 не вистачає 59 печаток дільничних виборчих комісій.

Читайте такожБюджет на вибори: хто з нардепів отримав найбільше держкоштів (відео)

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у Громадянській мережі ОПОРА, надавши також відповідні документи.

Відео дня

«У виборчому окрузі №66 м. Малин Житомирської області з попередніх виборів народних депутатів України не вистачає 59 печаток дільничних виборчих комісій. Всього в окрузі 296 дільниць, окружна комісія отримала 237 печаток», - сказано у повідомленні. 

У комісії кажуть, що печатки загубились чи були втрачені під час передачі на зберігання по завершенню Парламентських виборів у 2014 році.

Тепер втрачені печатки вважатимуться недійсними і будуть виготовлені нові, які відрізнятимуться від попередніх зображенням літери «д», тобто дублікат.

«По акту передачі ми отримали 237 печаток, а всіх дільниць – 296. (Малинська - УНІАН) міська рада отримала в такій кількості, як нам і дали – 237. Це в такій кількості  з попередніх виборів 5 років назад було здано на зберігання. У нас було засідання, ми зробили ревізію всіх печаток, перевірили, яких не вистачає і замовили виготовлення дублікатів», – розповіла у коментарі ОПОРІ голова ОВК №66 Антоніна Станкевич. 

Тепер за цим фактом у поліції проведуть перевірку.

ОПОРА

Раніше повідомлялось, що національна поліція відкрила 60 кримінальних проваджень щодо порушення виборчого законодавства.