Нацполіція відкрила 60 кримінальних проваджень щодо порушення виборчого законодавства / фото УНІАН

Національна поліція відкрила 60 кримінальних проваджень щодо порушення виборчого законодавства.

Як повідомила прес-служба Нацполіції, про це сьогодні під час відеоселекторної наради заявив заступник начальника Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

Читайте такожВибори до Ради 2019: поліція зафіксувала перші спроби підкупу виборців

Відео дня

У поліції повідомили, що впродовж передвиборчої кампанії до поліції надійшло понад 1,4 тис. повідомлень про порушення законодавства, переважна більшість яких пов’язана з незаконною агітацією - 1 тис. 093 факти, підкупом виборців - 114, перешкоджанню здійсненню виборчого права - 48.

До забезпечення публічної безпеки та порядку в день виборів заплановано залучити понад 72 тис. поліцейських.

За словами Цуцкірідзе, з початку виборчого процесу розпочато 60 кримінальних проваджень, зокрема, 48 - безпосередньо пов’язані з порушенням виборчого законодавства, ще 12 – це злочини загальнокримінальної спрямованості, які опосередковано пов’язані з порушенням виборчого процесу.

Найбільше кримінальних проваджень розпочато в Одеській (8) та Дніпропетровській областях (7), а також в місті Києві (6).

"Близько 80 відсотків із загальної кількості зареєстрованих кримінальних проваджень безпосередньо стосуються порушення виборчих прав громадян. Також вони пов’язані з перешкоджанням вільному здійсненню громадянами виборчого права та підкупом виборців", - зауважив Цуцкірідзе.