На вибори треба прийти з власною ручкою / фото УНІАН, Максим Поліщук

Виборці для того, щоб зменшити ризик інфікування коронавірусом під час голосування, мають прийти на вибори з власною ручкою.

Таку пораду дала головний лікар Київської міської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан у коментарі виданню "Обозреватель".

"У закритому приміщенні має бути маска, яку потім треба обережно зняти й утилізувати. Повинні бути рукавички, треба прийти зі своєю індивідуальною ручкою", - каже лікар.

Відео дня

Читайте такожНемає засобів захисту: у Комітеті виборців заявляють про недостатню підготовку до місцевих виборів

При цьому вона додала, що людям потрібно зміцнювати власний імунітет.

"Якомога більше прогулянок на свіжому повітрі, пропити сезонні вітаміни – вітамін С, Омега, D3. Повноцінне харчування – овочі, фрукти, усе має бути збалансовано", – наголосила вона.

"Коли буде зміцнено імунітет, хворобу можна буде перенести з найменшими втратами", – сказала лікарка.

Місцеві вибори 2020: основна інформація

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809). Українці обиратимуть місцевих депутатів та мерів міст. 
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні в жовтні цього року. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.