Близько 11% опитаних ще не визначилися, за кого будуть голосувати / фото КМДА

Віталій Кличко є лідером серед кандидатів на посаду міського голови Києва, його готові підтримати 43,6% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах.

Читайте такожУ ЦВК допускають проведення виборів на Донбасі в березні

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 4-9 вересня.

Відео дня

9,8% респондентів могли б підтримати Сергія Притулу, 6,9% – Ірину Верещук, 6,4% – Андрія Пальчевського, 5,8% – Олександра Попова, 5,7% – Олексія Кучеренка, 4,2% – Олександра Омельченка, 4,0% – Дмитра Гордона. Рейтинг інших кандидатів – нижче 3%. Тих, хто не визначився, – близько 11%.

Рейтинг політсил у Києві

У рейтингу політичних сил на виборах до міської ради лідером є партія «УДАР», за яку готові віддати голоси 23,6% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори. «Слугу народу» підтримують 13,6% опитаних, «Європейську солідарність» – 13,1%, «Голос» – 8,2%, «Опозиційну платформу – за життя» – 7,4%, «Батьківщину» – 7,3%, партію «Перемога Пальчевського» – 3,9%, партію Шарія – 3,7%, партію «Сила і честь» – 3,4%. Рейтинг інших сил – нижче 3%. Тих, хто не визначився, – близько 12%.

Крім того, опитування показало, що 57% задоволені діяльністю чинного міського голови Кличка, 37% – не задоволені. Натомість діяльністю Київської міської ради задоволені 37%, не задоволені – 51%, не змогли оцінити – 21%.

Як проводилося опитування

Опитування було проведено серед 1200 жителів Києва віком від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком і статтю. Помилка репрезентативності дослідження не більш як 2,8%.

Місцеві вибори в Україні 2020

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 30 серпня Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.