Давиденко загинув у травні поточного року / фото УНІАН

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 208 у Чернігівській області Людмилу Давиденко - вдову загиблого парламентаря від цього округу Валерія Давиденка.

Як повідомляє Відділ взаємодії зі ЗМІ Секретаріату Комісія, відповідне рішення було прийнято напередодні на засіданні ЦВК.

На виконання рішення Верховного суду Комісія зареєструвала кандидата в народні депутати України, який балотується в ОВО № 208 у порядку самовисування на проміжних виборах народного депутата України 25 жовтня 2020 року, Людмилу Давиденко.

Відео дня

Давиденко Людмила Олексіївна, народилася 5 лютого 1980 року в місті Бахмач Бахмацького району Чернігівської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, відсутні відомості щодо партійності, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

Читайте такожЗ виборів мера Одеси зняли чотирьох Філімонових і двох Зеленських

У звʼязку з цим ЦВК внесла відповідні зміни до постанови ЦВК від 29 вересня 2020 року № 317 "Про форму, колір і текст виборчого бюлетеня з проміжних виборів народного депутата України 25 жовтня 2020 року для голосування в одномандатному виборчому окрузі № 208", доповнивши її додаток відомостями про вказаного кандидата в народні депутати України.

Таким чином на проміжних виборах народного депутата України 25 жовтня в ОВО № 208 зареєстровано 18 кандидатів.

Смерть нардепа Давиденка і довибори в Раду: що відомо

  • 47-річного Валерія Давиденка виявили мертвим з вогнепальним пораненням голови у його офісі у Києві 23 травня цього року. За фактом смерті відкрито кримінальне провадження. Основна версія правоохоронців - самогубство.
  • ЦВК у 208-му окрузі призначила довибори народного депутата на 25 жовтня.
  • Вдова Давиденка Людмила Давиденко заявила, що балотуватиметься у парламент в цьому окрузі, але ЦВК відмовила їй у реєстрації.