Київ. 24 листопада. УНІАН. Міністерство закордонних справ України не береться спрогнозувати, яку оцінку виконанню завдань щодо приєднання до ПДЧ буде дано Україні на засіданні Ради міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі 2-3 грудня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав сьогодні на брифінгу речник МЗС України Василь КИРИЛИЧ.

«Оцінку дає Рада міністрів закордонних справ країн-членів НАТО. Ми не можемо спрогнозувати оцінку, яку буде сформульовано», - сказав він.

Відео дня

За словами В.КИРИЛИЧА, Україна представить на цьому засіданні свої напрацювання, які відображатимуть шлях, який вона пройшла від Бухарестського саміту.

«Власне, там і буде дана оцінка, наскільки було успішно виконано Україною завдання після Бухарестського саміту», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 2-3 грудня у Брюсселі відбудеться засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ, на якому планується дати оцінку стану відносин НАТО з Україною та розглянути можливість надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

Україна сподівалась отримати ПДЧ ще у квітні цього року на саміті НАТО в Бухаресті, однак не отримала через опозицію ряду країн, зокрема, Німеччини, Франції та Бельгії, які вважали, що в Україні не достатньо єдності серед політичних сил щодо майбутнього відносин з НАТО та недостатня підтримка вступу до НАТО населенням.