Брюссель. 16 грудня. УНІАН. Якщо Україна та ЄС не узгодять питання щодо перспективи членства до саміту воно буде відкладене надовго.

Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі заяви високо посадовий європейський дипломат напередодні саміту, який має відбутися 19 грудня.

“Головні переговірники перебувають в постійному контакті. І сьогодні після обіду вони знову контактуватимуть щодо цього питання”, - сказав співрозмовник агентства.

Відео дня

“Якщо не буде політичної волі узгодити це питання сьогодні, завтра, післязавтра – я маю великі сумніви, що така вол з”явиться, наприклад 22 грудня”, - додав він.

За словами співрозмовника агентства, лідери ЄС та України під час саміту не будуть вести переговори щодо тексту угоди про асоціацію. А питання перспективи членства стосується якраз преамбули цього документу.

Як повідомляв УНІАН, Україна та ЄС розпочали переговори про угоду про асоціацію, яка включатиме зону вільної торгівлі, в 207 році. У листопаді сторони заявили про завершення переговорів на технічному рівні. Разом з тим, восени цього року українська сторона почала наполягати на закріпленні в документі перспективи членства в ЄС для України.

Заява про узгодження тексту угоди про асоціацію може стати головним результатом саміту Україна-ЄС, запланованого на 19 грудня.