Брюссель. 20 січня. УНІАН. Рада закордонних справ ЄС під час засідання 23 січня планує розширити критерії застосування санкцій до Білорусі.

Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомив високопосадовий європейський дипломат.

“Міністри оцінять те, що відбувається на місці, обговорять наступні кроки. Країни-члени вже вирішили на рівні робочих груп посилити критерії визначення осіб та компаній, проти яких можуть бути застосовані такі заходи”, - сказав співрозмовник агентства.

Відео дня

Разом з ти, він зазначив, що на своєму засіданні Рада не планує розширяти перелік осіб та компаній, яким заборонено в’їзд до ЄС та активи яких в Європі будуть заморожені.

“В понеділок буде скоріше політична дискусія, а після понеділка ми повернемося до питання про додаткові санкції проти Білорусі”, - сказав дипломат.

“Це буде, скоріш за все, вже на наступному засіданні Ради у лютому”, - додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше дипломатичні джерела в ЄС заявляли про можливість розширення переліку осіб, в’їзд яким до ЄС заборонено і чиї активи в Європі заморожені на 135 осіб, а також доповнити перелік білоруських компаній, активи яких заморожені в ЄС, кількома найменуваннями.

Після президентських виборів в Білорусі 19 грудня та репресій, що відбулися потому, ЄС запровадив санкції проти режиму Президента Олександра ЛУКАШЕНКА. На сьогодні 192 білорусам заборонено в`їзд до ЄС і три білоруські компанії мають заморожені активи в ЄС.