Страсбург. 26 квітня. УНІАН. Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягленд стурбований повідомленнями про побиття колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко у колонії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні журналістам у Страсбурзі.

«Я глибоко стурбований повідомленнями про те, що Тимошенко була побита у в’язниці. В інтересах українського уряду забезпечити, щоб ці скарги були негайно перевірені у заслуговуючий на довіру спосіб шляхом надання дозволу дипломатам відвідати Тимошенко, але також розслідувати та за необхідності привести до відповідальності (винних – УНІАН)», - заявив генсек Ради Європи.

Відео дня

Він нагадав, що зараз у Європейському суді з прав людини перебуває справа Ю.Тимошенко, яка обвинувачує українську владу у політичних мотивах її кримінального переслідування та ув’язнення, а також у відсутності судового перегляду її попереднього ув’язнення, неадекватності умов утримання через ненадання необхідної медичної допомоги.

Т.Ягленд також нагадав, що 15 березня просив український уряд надати пояснення для того, щоб з’ясувати, чи отримує Ю.Тимошенко адекватну медичну допомогу у належному медичному закладі.

«Суд зараз оцінює ситуацію. Ми сподіваємося, що ця оцінка може бути оприлюднена за кілька днів», - сказав генеральний секретар Ради Європи.