Брюссель. 9 січня. УНІАН. Конференція Президентів Європарламенту схвалить рішення щодо подальшої долі спеціальної моніторингової місії під керівництвом Пета Кокса та Олександра Кваснєвського на засіданні 31 січня.
Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомили в прес-офісі Президента Європарламенту Мартіна Шульца, який сьогодні провів зустріч з П.Коксом та О.Кваснєвським.
“Зустріч тривала понад годину, вони обговорили розвиток ситуації, кроки на майбутнє. Рішення щодо того, чи буде продовжено місію, буде прийнято на засіданні конференції Президентів 31 січня”, - заявили в прес-офісі.
“На сьогодні є консенсус між українським урядом, опозицією та Європарламентом щодо продовження цієї місії, тож, скоріш за все, буде схвалено рішення про її продовження”, - додали в прес-офісі.
Як повідомляв УНІАН, у травні 2012 року Президент Європарламенту Мартін Шульц та прем’єр-міністр України Микола Азаров домовилися про створення спеціальної моніторингової місії Європарламенту для вивчення ситуації щодо справ колишніх членів уряду, в тому числі колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.