Брюссель. 28 березня. УНІАН. В Румунії арештовано 44 злочинці, що займалися шахрайствами з кредитними картками.
Про це повідомляє сьогодні Європол.
Згідно з повідомленням, арешт став можливим у результаті співпраці підрозділу боротьби з кіберзлочинністю Румунії з Європейським центром протидії кіберзлочинності.
В рамках співпраці було виявлено злочинну групу, що займалася злочинами з кредитними картками з використанням POS-терміналів у великих торгівельних центрах в Європі.
Під час операції було виявлено 2 підпільних цехи для виробництва приладів та програмного забезпечення для маніпулювання POS-терміналами.
У фінальній частині операції поліція в Румунії та Великобританії провела обшуки у 82 будинках, під час яких вилучила незаконне електронне обладнання, фінансові дані, банківські картки-клони та готівку.
За оцінками Європолу, жертвами злочинного угруповання стали 26 тис. власників банківських карток в 16 європейських країнах.
Злочинці викрадали номери кредитних карток та дані про PIN-коди шляхом імплантування в POS-термінали спеціального обладнання для зчитування карт та програмного забезпечення. Після чого, викрадені дані використовувалися для виготовлення фальшивих карток та розрахунків в Аргентині, Колумбії, Домініканській республіці, Японії, Мексиці, Південній Кореї, Шрі-Ланці, Таїланді та США.