Чим корисний мигдаль / фото ua.depositphotos.com

Загальновідомо, що горіхи дуже корисні і майже не мають протипоказань, якщо у людини немає алергії. А одним з найбільш корисних горіхів заслужено вважається мигдаль. Користь мигдалю вражає дієтологів - цей горіх може замінити половину аптечки. Але пам'ятайте, що мигдаль дуже калорійний і його не можна їсти у великих кількостях.

Раніше ми писали, в чому полягає шкода часнику і чим часник корисний.

Здорова шкіра і волосся

Мигдаль містить багато вітаміну Е, який дуже корисний для шкіри та волосся, а також зменшує ймовірність появи зморшок. А цинк, залізо, рибофлавін і нікотинова кислота в складі мигдалю надають шкірі пружність, а волоссю - здоровий блиск. Екстракт і олію мигдалю часто додають в косметичні засоби.

Відео дня

Довге життя

Дослідження нутриціологів показують, що щоденне вживання мигдалю знижує ризик ранньої смерті і в цілому подовжує життя. Антиоксиданти в складі цього горіха борються зі старінням клітин і знижують ризик виникнення онкології.

Користь для мозку

Вітамін E і альфа-токоферол в складі мигдалю підвищують мозкову активність мозку, покращують когнітивні функції і корисні для судин головного мозку. Жменя мигдалю - хороший перекус перед іспитом або співбесідою. А ще мелатонін в складі мигдалю дуже корисний для сну.

Здоровий кишечник

Велика кількість клітковини і пробіотиків в цьому горісі покращує травлення і нормалізує дефекацію. Дослідження підтверджують позитивний вплив мигдалю на здоров'я кишечника і його мікрофлори.

Баланс цукру і холестерину в крові

У мигдалі мало вуглеводів, але багато корисних насичених жирів і клітковини. Це ідеальний горіх для тих, хто страждає від підвищеного рівня холестерину або діабету. Також мигдаль корисний для діабетиків через високий вміст магнію - цей мікроелемент допомагає контролювати рівень цукру в крові. 

Міцне серце і здорові судини

Вітамін E, якого багато в мигдалі, запобігає окисленню холестеролу в клітинах. Це знижує ризик розвитку хвороб серцево-судинної системи. Всього 50 г мигдалю в день зміцнюють судини, знижують тиск, покращують кровотік і якість крові.

Вас також можуть зацікавити новини: