Лікар розповів, можна знеболити зуби, які ріжуться у дітей / фото УНІАН

Лікар Євген Комаровський відповів на запитання, чи можна застосовувати знеболювальне, якщо у дитини ріжуться зубки.

Знеболювальні мазі, креми та краплі для дітей, у яких починають прорізуватися зуби, можна застосовувати, але з обережністю. Про це педіатр повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Читайте такожЛікар Комаровський розвінчав популярний міф про дітей

Відео дня

Якщо ви все ж зважилися скористатися, наприклад, знеболювальними гелями, ви повинні бути точно впевнені, що занепокоєння та примхливість дитини пов'язані саме з прорізуванням зубів.

Комаровський радить перед тим, як скористатися знеболювальним, проконсультуватися з лікарем.

"Мама повинна для початку за допомогою лікаря переконатися в тому, що причина вашого неспокою саме зуби. Тобто, ви не повинні експериментувати", - говорить лікар і рекомендує використовувати знеболювальні на ніч та у свічках.

Питання: чи Варто застосовувати знеболюючі мазі, креми і краплі для дітей, у яких тільки прорізуються зуби? ⠀ Відповідь: ⠀ Якщо ви впевнені в тому, що занепокоєння дитини пов'язано саме з прорізуванням зубів, ви завжди можете спробувати. Дійсно є різні знеболюючі гелі. Якщо дитина 2-3 ночі вередує, не спить, і це явно збігається з прорізуванням зубів, то в такій ситуації звичайно можливе використання знеболюючих засобів. Але, мама повинна для початку з допомогою доктора переконатися в тому, що причина вашого неспокою саме зуби. Тобто, ви не повинні експериментувати. Єдина моя порада: якщо вже ви все-таки використовуєте знеболюючі засоби, використовуйте їх на ніч і в свічках. Цього на довше вистачить, і у вас є шанси провести спокійну ніч. Але вибір препарату – це вже ваше спілкування з доктором. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #зуби

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Раніше лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів про головні ознаки дефіциту кальцію у дитини.