З приходом весни активізувалися кліщі / фото УНІАН

Цього року у великих парках України дуже багато кліщів, тому їх почали обробляти спеціальною хімією. 

Під час дезінфекції рекомендується не відвідувати парки людям та тваринам. "Буквально через дві-три години люди можуть спокійно тут вже відпочивати", - розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1" заввідділу профілактичної дезінфекції Таїсія Приймас.

Вона працює у респіраторі, гумових рукавичках та халаті. "Не синього кольору, не зеленого, а саме білого кольору (халат – ред.). Щоб і нас бачили люди, і кліщ – ми ж теж люди, і на нас може сісти кліщ", - уточнює вона.

Відео дня

Читайте такожСезон кліщів: як захистити домашніх тварин від паразитів

Приймас знищує маленьких паразитів вже 25 років. "Цього року дуже багато кліщів, тому що сприяє їм погода, вони люблять дощик, трішки сирості. Це прекрасний період для розмноження кліщів", - уточнює вона.

Зазначається, що обробку жінка робить вдосвіта. Кілька годин у парку радить не з'являтися, але Таїсія заспокоює, отримати шкідливу дозу отрути можна лише в одному випадку.

"Якщо би напряму стояла людина біля нашої пушки, біля нашого виприскувача, то, звичайно, буде шкодити. Ми обробляємо кліщів препаратом циперметрином. Він не є таким сильно небезпечним, токсичним", - уточнює заввідділу профілактичної дезінфекції.

Таким чином попередження оминати парк актуальне саме на момент оприскування, а вже за годину здоров’ю людей та чотирилапих нічого не загрожує. Після обробки про кліщів можна забути на півтора місяця. 

Раніше УНІАН розповів, як захиститися від укусів та правильно видалити кліща.