Вже госпіталізовано 20 дітей / фото УНІАН

У Чернігові кількість госпіталізованих дітей внаслідок спалаху гепатиту в школі №7 зросла до 20.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у Чернігівській обласній дитячій лікарні.

Госпіталізовано ще четверо учнів 5-го, 6-го та 8-го класів, тепер у медзакладі перебувають 20 школярів.

Відео дня

Зазначається, що їм надається необхідне лікування. Стан дітей - середньої важкості. У більшості з них лабораторного підтверджено діагноз «вірусний гепатит А».

Читайте такожУ чернігівській школі через спалах гепатиту запровадили карантин

Як повідомив сьогодні під час наради у міськраді начальник Управління охорони здоров’я міської ради Владислав Кухар, джерелом інфекції була працівниця харчоблоку навчального закладу. Вона госпіталізована ще 18 жовтня і перебуває на лікуванні у Чернігівській центральній районній лікарні.

За два дні до цього, за словами директорки КП «Шкільне» Антоніни Радченко, ця працівниця пройшла медичний огляд, який не показав хвороб чи їх збудників. Через цей факт усі працівники харчоблоку школи №7 повторно здають аналізи – тепер у приватній клініці.

За дорученням міського голови Владислава Атрошенка у Чернігові після спалаху гепатиту у школі запровадять більш ретельну перевірку працівників і додаткові заходи для колективів шкільних їдалень.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого тижня у чернігівській школі №7 зафіксовано спалах гепатиту. Через поширення захворювання медики з 25 жовтня госпіталізували 12 учнів та працівницю харчоблоку. Згодом кількість госпіталізованих дітей зросла.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Таке правопорушення карається штрафами, арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває розслідування.

У навчальному закладі здійснюються посилені санітарно-гігієнічні заходи. Фахівці Держпродспоживслужби відібрали зразки водопровідної води та продукції шкільного буфету. Навчання у школі, яку відвідують понад 800 учнів, тимчасово призупинили до 1 листопада.