На особливому контролі у медсестри перебувають ті класи, де були виявлені випадки захворювання / фото УНІАН

У Чернігові кількість госпіталізованих дітей через спалах гепатиту в одній із шкіл зросла до 16.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Згідно з інформацією, станом на 28 жовтня у лікувальному закладі з діагнозом гепатит «А» на лікуванні перебувають 16 учнів ЗОШ № 7 міста Чернігова. Діти госпіталізовані до інфекційного відділення обласної дитячої лікарні, їм призначене відповідне лікування.

Відео дня

«З метою недопущення подальшого розповсюдження випадків захворювання на вірусний гепатит «А», згідно з вимогами санітарного законодавства, в навчальному закладі здійснюються посилені санітарно-гігієнічні заходи. Навчання не припинено. Фахівці Держпродспоживслужби відібрали зразки водопровідної води та продукції шкільного буфету. З учнями, батьками та персоналом школи проведено санітарно-роз'яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил особистої гігієни», - поінформували у прес-службі міської ради.

Директор школи №7 Наталія Колотило зазначила, що, як тільки стало відомо про перший випадок захворювання, усі відповідні служби міста прибули до школи та оперативно провели необхідні дослідження і дезінфекцію. За її словами, у школі введений посилений режим прибирання приміщень. Усі вказівки санепідемстанції та Держпродспоживслужби виконуються.

«На особливому контролі у медичної сестри ті класи, в яких були виявлені випадки захворювання», - сказала Колотило.

За попередніми даними, джерелом спалаху стала хвороба працівниці харчоблоку. За допомогою до лікарів вона звернулася через кілька днів від початку захворювання.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого тижня у чернігівській школі №7 зафіксовано спалах гепатиту. Спочатку медики госпіталізували 12 учнів та працівницю харчоблоку. Потім кількість госпіталізованих дітей зросла до 15.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Таке правопорушення карається штрафами, арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває розслідування.