Минулого епідсезону на грип та ГРВІ перехворіли 5,4 млн українців / фото pixabay.com

В Україні з початку епідсезону через грип та гострі респіраторні вірусні інфекції госпіталізовано понад 44 тисячі осіб, з них 80% - діти.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я (ЦГЗ) в Facebook.

«Із 1 жовтня від грипу вакцинувалися 217 тис. 299 осіб. Загалом за увесь минулорічний епідсезон вакцинувалися лише 161,5 тис. людей», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що протягом 50-го тижня (09.12 -15.12) на ГРВІ захворіли 171 тис. 554 людини, із них 70% - діти віком до 17 років.

Читайте такожВ Україні змінилися протипоказання до вакцинації

Також зазначається, що з початку епідсезону госпіталізовано 44 тис. 440 осіб, із них 80% - діти. Найбільше госпіталізованих серед дітей віком до 4-х років.

Минулого епідсезону на грип та ГРВІ перехворіли 5,4 млн українців, зареєстровано 64 лабораторно підтверджені випадки смерті внаслідок грипу, з них 12 дітей.

У Центрі громадського здоров'я нагадали, що грип - це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Найчастішим ускладненням хвороби є пневмонія, яка іноді може лише за 4-5 днів призвести до летальних наслідків. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок ускладнень грипу. За перших ознак захворювання (раптовий початок хвороби, головний біль, ломота у м’язах та суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла до 38 °С і більше, кашель, в окремих випадках - блювота і пронос) обов`язково звертайтеся до сімейного лікаря.

«Самолікування може бути небезпечним для здоров’я», - наголошують в ЦГЗ.