Аваков також уточнив подробиці евакуації разом із українцями іноземних громадян / фото УНІАН

Літак із громадянами України з китайського Уханя, де зафіксовано спалах коронавірусу COVID-19, прилетить в один із аеропортів країни.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV у понеділок, 17 лютого, ввечері.

"Куди приїде літак? Літак приїде в один із аеропортів країни. Таких аеропортів ми розглядаємо кілька, які розташовані безпосередньо з тими базами, на яких ми плануємо розмістити наших людей, які прилетять. Уряд розглядав близько 12 таких проектів, і в нас зараз є кілька варіантів резервних, на одному з яких буде прийнято рішення розмістити наших людей", - зазначив міністр.

Відео дня

Читайте такожЕвакуйованих із Китаю українців цілодобово охоронятимуть - МОЗ

Аваков запевнив, що немає підстав для переживань у громадян країни.

Крім того, міністр уточнив подробиці евакуації разом із українцями іноземних громадян.

"До нас звернулися кілька держав для того, щоб ми допомогли вивести їх громадян, оскільки у них немає рейсу, або він був, тепер його немає. І міністр закордонних справ вів із ними переговори, і ми бачимо таку можливість (для евакуації іноземних громадян - УНІАН), оскільки у нас літак буде мати деякі вільні місця. Ми візьмемо кілька людей на борт. Це будуть громадяни кількох країн, у нас є заявки з величезної кількості країн, у тому числі громадянин Російської федерації, і я це повністю підтримую, тому що російський літак перед цим забрав нашого українця. Білорус, німець, один представник Нідерландів, Чехії, Коста Ріка, Аргентина і т. д.", - розповів голова МВС.

Аваков підкреслив, що кожен із цих громадян буде також проходити контроль і повинен буде підписати документи про свою згоду на обсервацію.

"І за всю цю послугу, на відміну від громадян України, іноземні держави заплатять", - заявив міністр.

Як повідомляв УНІАН, літак для евакуації вилетить у вівторок, 18 лютого, і повернеться до України в четвер, 20 лютого.