Ілюстрація / REUTERS

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький розповів про подальшу долю українців, які не вилетіли спецрейсом з китайського міста Ухань.

Читайте такожУ МОЗ розповіли про стан евакуйованих з Китаю українців

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в коментарі журналістам.

Відео дня

Відповідаючи на питання щодо українців, які залишилися в Китаї, він нагадав, що йдеться про трьох людей.

"Одна людина відмовилася, наскільки я знаю, ще офіційної інформації немає, це інформація від тих, хто літав з екіпажем туди, - одна людина - тому, що не пустили з собачкою. Я не знаю, наскільки це правда... А дві людини, бо мали ознаки застуди, підвищеної температури, тому їх не пустили на борт", - сказав депутат.

Він зауважив, що влада Китаю попереджала, що нікого за подібних обставин, з підозрою на захворювання, на борт літака не пустять.

На питання, що буде далі з цими людьми, Радуцький відповів: "Вони далі будуть знаходитися в лікарнях Китаю, так само з нашими працівниками екіпажу Diamond Princess біля берегів Японії, яких забрали до лікарні", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого о 18:30 за київським часом літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з Уханя. На борт літака китайські медики не допустили чотирьох осіб – трьох українців та одну іноземку.

Евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців, що прибули до України, буде доправлено на територію медичного центру Нацгвардії "Нові Санжари" в Полтавській області.

Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації з забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки