Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві охорони здоров'я обіцяють впродовж двох-трьох днів розподілити тест-системи на виявлення нового коронавірусу з Китаю по областях України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін сказав на брифінгу.

Читайте такожУ МОЗ пояснили, чого "боїться" коронавірус

Відео дня

«Такого розподілу ще не має. Тест-системи можуть працювати лише з визначеним обладнанням. Це обладнання, на жаль, є не у всіх областях країни. Скоріш за все, протягом двох-трьох днів буде зроблено такий перерозподіл, і ми маємо надію, що більша частина таких лабораторних центрів отримає такі матеріали і зможе проводити дослідження на рівні областей», - зауважив він.

За словами Кузіна, ті області, які не отримають тест-системи, зможуть безкоштовно здійснити тестування на національному рівні або у найближчому обласному лабораторному центрі для того, щоб максимально швидко видати результат.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19.

За останніми даними китайської влади, кількість померлих внаслідок інфікування коронавірусом COVID-19 в країні сягає вже 2 тис. 666 осіб. Кількість хворих, у яких підтверджено наявність коронавірусу, - 77 тис. 779, одужали – 27 тис. 323 особи.