Гончарук прокоментував перший випадок коронавірусу в Україні  / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук закликав українців після виявлення нового коронавірусу зберігати спокій та отримувати інформацію лише з офіційних джерел.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Як і очікувалося, в Україні зафіксовано перший випадок захворювання, спричиненого новим коронавірусом. Наголошую, держава готова оперативно реагувати й надавати кваліфіковану медичну допомогу. Прошу зберігати спокій та отримувати інформацію лише з офіційних джерел", - закликав Гончарук.

Відео дня

Він нагадав, що уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією (https://covid19.com.ua/).

Читайте такожСкалецька прокоментувала перший випадок коронавірусу в Україні

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 березня, в Україні зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус. Захворів чоловік, який повернувся з Італії. Він подорожував з дружиною, яка наразі перебуває в самоізоляції.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 з «високого» до «дуже високого».

Станом на 3 березня у світі зареєстровано 90 тис. 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 тис. 117 летальні, одужали 48 тис. 017 осіб.