Ілюстрація REUTERS

Президент України Петро Порошенко закликав президента групи Світового банку Джима Йонг Кіма допомогти з впровадженням у нашій країні в рамках медичної реформи сільської медицини належного рівня.

Читайте такожСвітовий банк готовий підтримати проведення медичних реформ в Україні

Про це повідомила прес-служба очільника держави з посиланням на підсумки зустрічі Порошенка з Кімом, під час якої сторони обговорили стан впровадження структурних реформ в Україні.

Відео дня

Відзначається, що президент Світового банку вітає успішне ухвалення в українському парламенті реформаторського законодавства про сільську медицину і пообіцяв зробити все можливе для фінансової і технічної підтримки реформ у медичній і освітній сферах.

Крім того, гість високо оцінив стан реалізації реформ в Україні. «Я оптимістично налаштований щодо майбутнього України», - зазначив Кім.

У свою чергу, Порошенко поінформував співрозмовника про реалізацію судової реформи, ухвалення законодавства з освітньої, пенсійної та медичної реформ. «Ми рішуче налаштовані на продовження реформ в Україні», - цитує прес-служба главу держави.

Читайте такожНардепи наполягають нарешті призначити міністра охорони здоров'я України

Довідка УНІАН. Світовий банк - міжнародна фінансова організація, яка надає фінансову і технічну допомогу країнам, що розвиваються. За останні два роки група Світового банку надала Україні близько 4,7 млрд дол. США у формі бюджетної фінансової допомоги, інвестиційних операцій і фінансування приватного сектору.

Президент групи Світового банку Джим Йонг Кім 12-14 листопада відвідав Київ з першим візитом в історії відносин України зі Світовим банком. Під час візиту Кім зустрівся з президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм і керівниками парламентських фракцій, київським головою Віталієм Кличком, керівництвом антикорупційних органів, представниками громадянського суспільства та приватного сектору.