Комітет Європейського парламенту з питань прав жінок пропонує збільшити в країнах-членах ЄС до 20 тижнів термін мінімальної відпустки по догляду за дитиною.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це йдеться у проекті доповіді Едіт ЕСТРЕЛИ (група соціалістів та демократів, Португалія), схваленому 23 лютого на засіданні Комітету. “За” проголосували 19 депутатів, проти – 13, утримався – 1.

Члени Комітету також висловились за те, що всі ці 20 тижнів відпустки мають повністю оплачуватися. При цьому оплата має здійснюватися або на рівні 100% зарплати за місяць, що передував місяцю відпустки, або на рівні середньої місячної зарплати.

Відео дня

Депутати також висловилися за необхідність впровадження повністю оплачуваної відпустки для батька дитини тривалістю не менше двох тижнів під час відпустки по догляду за дитиною для матерів.

Крім того, члени Комітету вважають, що терміни відпусток по догляду за новонародженою дитиною мають збільшуватися у випадку передчасних пологів для матерів дітей, які народжуються інвалідами, для матерів-інвалідів, для неповнолітніх матерів.

Голосування за проект доповіді в сесійній залі Європарламенту відбудеться у березні 2010 року.