Федеральне Агенство Медикаментів США попередило населення про загрозу для здоров`я токсичних харчових продуктів і опублікувало список «найбрудніших» - з великим вмістом пестицидів. Серед них - селера, полуниця, яблука, персики, черешня, картопля, болгарський перець, чорниця, шпинат, салат, виноград.

Серед менш забруднених пестицидами овочів і фруктів - цибуля, авокадо, кукурудза, ананас, манго, горох, спаржа, ківі, капуста, баклажани, диня, кавун, грейпфрут.

Американські фахівці з токсикології пропонують для вибору продуктів керуватися простим правилом: вибирати для свого столу ті з них, які мають товсту шкірку. Що вона тонша, то більше у неї проникають хімічні токсичні речовини.

Відео дня

Згідно з існуючими науковими даними, пестициди призводять до розвитку багатьох форм раку, нейродегенеративних захворювань і гормональних порушень.

www.med2.ru