Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про дитяче харчування» щодо посилення вимог до виробництва та обігу продуктів дитячого харчування.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі глави держави.

Як повідомляв УНІАН, відповідний закон був ухвалений парламентом 2 грудня. Даним законом вимоги щодо безпечності та якості продуктів дитячого харчування поширено на воду питну бутильовану, призначену для приготування дитячих сумішей та пиття.

Відео дня

Встановлено заборону на здійснення будь-якого виду діяльності, що може призвести до погіршення стану довкілля у спеціальній сировинній зоні, де вирощується сировина для дитячого харчування.

Крім того, уточнено положення щодо неможливості використання у виробництві продуктів дитячого харчування сировини, одержаної з генетично модифікованих організмів, і тої, що містить генетично модифіковані організми.

Також конкретизовано вимоги щодо заборони сировини, що не відповідає державним санітарним стандартам.

Заборонено використання у виробництві продуктів дитячого харчування ароматизаторів (крім натуральних фруктових екстрактів та ванільного екстракту, етілваніліну і ваніліну), барвників (крім натуральних рослинного походження), штучних підсолоджувачів (крім продуктів, що виробляються для дітей, хворих на цукрових діабет), консервантів, стабілізаторів, підсилювачів смаку та аромату, сумішей, спецій і прянощів, до складу яких входять недозволені до використання у дитячому харчуванні або заборонені харчові добавки, триглицериду стеаринової кислоти, пальмового стеарину, продуктів гідрогенізації олій (маргарину, спреду, бавовняної олії, олії з кунжуту).

Також встановлено заборону на використання у виробництві продуктів прикорму м’яса або риби, у тому числі м’яса забійних тварин, птиці або риби, що були піддані повторному заморожуванню.

Крім того, законом знято заборону за застосування у продуктах дитячого харчування крохмалю та борошна пшеничного.