В Україні до кінця цього року буде відкрито ще 5 перинатальних центрів.

 
Як повідомили УНІАН у прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України, це передбачено планом заходів щодо реалізації у 2013 році Національного проекту «Нове життя» нова якість охорони материнства та дитинства», що був затверджений 27 травня розпорядженням Кабінету міністрів України.
 
Так, згідно з планом, до кінця 2013 року буде відкрито регіональні перинатальні центри у Запоріжжі, Луганську, Тернополі, Чернівцях та Києві (другий заклад).
 
З початку року новітні медичні заклади вже запрацювали у Рівному та Хмельницькому, нагадали в Держінвестпроекті.
 
Також у Волинській, Львівській, Херсонській та Черкаській областях затверджено проведення ремонтних робіт та технічного переоснащення приміщень.
 
Підготовку до реалізації нацпроекту «Нове життя» протягом цього року розпочнуть у Вінницькій, Івано-Франківській, Миколаївській, Одеській, Сумській та Севастопольській областях.
 
Як повідомлялося, в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя» ‑нова якість охорони материнства та дитинства» перинатальні центри вже відкрито в десяти областях України: Кіровоградській, Київській, Харківській, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Полтавській, Рівненській та АР Крим.