Епідеміолог розвінчала міф про вакцини / фото REUTERS

У мережі поширюють новий фейк про вакцинацію від коронавірусу, й він настільки абсурдний, що сюди вже "приплели" Бога: нібито щеплення впливає на зв'язок людини зі Всевишнім. 

Так, у соцмережах "розтиражували" скріншот коментарів під одним з постів з приводу вакцинації вчителів і вихователів дитсадків.

Читайте такожЛікар-інфекціоніст закликав штрафувати українців за відмову від вакцинації"Я за жодних умов не віддам дитину до вакцинованого вчителя. Я не буду піддавати дитину зараженню спайковим білком. Крім того, вакциновані люди мають проблеми з 8-м геном, який відповідає за свідомість", - пише мешканка Львова Наталія Юськів.

У неї поцікавилися, що ж це таке - "8-й ген". І жінка відповіла: "Цей ген відповідає за емоції, свідомість і зв'язок з Богом. В душі є сенсори, якими вона налаштована на вібрації Бога. Вакцина ці сенсори закриває, а людина, відповідно, втрачає зв'язок з творцем", - пише Юськів.

Черговий міф про вакцинацію / скріншот

Епідеміолог Наталія Виноград в ефірі ток-шоу "Право на владу"спростувала цю антивакцинаторську теорію. "Як може вакцина впливати, на який спайковий процес? Про що йдеться? Очевидно, людина не має ні медичної освіти, ні мінімальних знань, яких достатньо для розуміння складних процесів", – відповіла лікар.

Дивіться відео з 27:30

Як повідомляв УНІАН, хоча МОЗ всіляко намагається популяризувати вакцинацію від COVID-19, українці схильні більше довіряти досвіду сусідів або знайомих. Це провокує масу фейків, аж до відвертої маячні про "чипування". Щоб зменшити поширення "паніки", журналісти зібрали відповіді на найпоширеніші питання про ковід-щеплення.

Вас також можуть зацікавити новини: