Ти помічаєш, що з твоєю пам`яттю сталося щось не те? Тобі важко дається нова інформація, а нещодавня новина пролетіла через вуха, не затримавшись в голові? Не переймайся, все поправимо, якщо зайнятися своєю пам`яттю, не відкладаючи на потім.

Як поліпшити пам`ять - організм потребує відпочинку

Твоя пам`ять безпосередньо залежить від твого робочого режиму і організації дня. Якщо ти постійно працюєш, сильно втомлюються, і часу для нормального відпочинку і сну просто не залишається, то чекай на проблеми. Не ігноруй свою забудькуватість і втому. Можливо, твій організм цими симптомами сигналізує про більш серйозні проблеми.

Відео дня

Жінки більшою мірою, ніж чоловіки, схильні до такого захворювання, як синдром хронічної втоми. Якщо вчасно вжити заходів, то можна обійтися і без медичного втручання.

Організуй свій день так, щоб вистачало часу на повноцінний сон. Віддавай перевагу не телевізору на ніч, а пішим прогулянкам на свіжому повітрі. Сон після цього, до речі, буде більш міцним і повноцінним.

Як поліпшити пам`ять - займайся спортом

Завдяки фізичним вправам наш головний мозок краще насичується киснем, і зменшується імовірність появи захворювань, через які погіршується пам`ять.

При цьому пам`ятай, що регулярно займаючись на свіжому повітрі, а не в спортивному залі, ти виявиш значно більше користі своєму організму загалом і пам`яті зокрема.

Вуличні прогулянки, пробіжки, теніс, катання на роликах і велосипеді набагато ефективніші, ніж тренажери в комфортному, але задушливому залі.

Як поліпшити пам`ять - правильно харчуйся

Дієта, що містить у своєму списку свіжі овочі, фрукти і зернові, помітно покращує роботу пам`яті.

Обов`язково включи в свій раціон корисні для пам`яті продукти. До них відносяться: печені овочі та яблука, салати зі свіжих овочів, сир, сухофрукти, насіння та волоські горіхи. Особливе місце в цьому списку відводиться морській рибі, багатою фосфором.

Як поліпшити пам`ять - налагоджене особисте життя

Уяви собі, що гармонія в особистих стосунках безпосередньо впливає на загальний тонус твого організму, і зокрема - на пам`ять.

Регулярне і повноцінне інтимне життя - незаперечна перевага. Під час гарного сексу, як і при фізичних навантаженнях, клітини твого організму насичуються киснем, що благотворно впливає на роботу головного мозку і покращує пам`ять.

Як поліпшити пам`ять - вона також вимагає тренувань

Займайся тренуванням пам`яті та уваги. Чим інтенсивніше і різноманітніше ти задієш свою пам`ять, тим краще.

Чудовий для пам`яті і корисний для тебе тренінг із вивчення нової мови, отримання нової освіти, і навіть банальне розгадування кросвордів і головоломок.

Згадай, як у школі для розвитку пам`яті ти вчила напам`ять вірші. Що заважає тобі зайнятися цим зараз - і пам`ять потренувати, і в компанії друзів проявити неординарність та оригінальність мислення.

lady.tochka.net