Комаровський розповів про шлях передачі штаму "Дельта" / фото instagram.com/doctor_komarovskiy

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський відповів на запитання, що цікавить багатьох людей, наскільки активно штам коронавірусу "Дельта" передається через поверхні, тобто чи реально заразитися контактним шляхом.

Читайте такожІнфекціоніст назвала дві головні цілі вакцинації від коронавірусуВін передається з такою ж активністю, як і коронавірус штаму "Альфа", але його треба менше, розповів лікар на своєму сайті Komarovskiy.net.

Комаровський зазначив, що на початку пандемії приділялася основна увага контактному способу передачі коронавірусу. "Зараз же стало ясно, що контактним шляхом отримує вірус максимум 1% заражених. Основний шлях - аерозольний", - пояснив він.

Відео дня

"Тому я б сьогодні взагалі не морочився можливістю зараження через поверхні. Ну, це можливо тільки коли якийсь реальний суперрозповсюджувач начхав на щось, а ви негайно за це щось схопилися і тут же потерли собі око або почали облизувати те, на що він начхав. Інших способів передачі я реально собі не уявляю", - підсумував лікар.

Коронавірус в Україні: статистика на 2 вересня

В Україні вчора зафіксовано 2 тис. 477 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Госпіталізовано з підтвердженими та підозрілими випадками 787 осіб, зафіксовано 44 летальні випадки.