Дати потужної магнітної бурі у вересні / фото ua.depositphotos.com

У вересні магнітна буря буде найпотужнішою в цьому 2020 році. Крім того, вона триватиме кілька днів поспіль.

Читайте такожМагнітні бурі у серпні: коли будуть і як уберегтися

Фахівці назвали дату геошторму, розповіли, кому потрібно побоюватися метеоударів і що зробити, щоб здоров'я в ці дні не постраждало, пише РБК-Україна.

Відео дня

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, ФІАН, пік потужного удару доведеться на 27 вересня, але метеохвилювання затягнуться на кілька днів - з 25 по 28 число.

Магнітною, або геомагнітною, бурею називають обурення геомагнітного поля, яке може тривати від кількох годин до кількох діб.

Геомагнітні бурі викликаються надходженням в околиці Землі обурених потоків сонячного вітру і їх взаємодію з магнітосферою планети.

Як реагує організм людини на магнітні бурі

Від магнітних бур, в першу чергу, страждають люди з метеозалежністю, літні люди, ті, хто страждає хворобами судин, серця, гіпертоніки. Лікарі радять тримати під рукою необхідні ліки в небезпечні дні.

У період геомагнітних хвилювань можливий занепад сил, головний біль, яка переходить в мігрень, стрибає тиск, виникають проблеми зі сном. Особливо небезпечним днем в найближчій перспективі стане 27 вересня, але самопочуття може погіршитися до цієї дати і після неї.

Як захистити себе від магнітних бур

У ці дні вам потрібно менше часу перебувати під впливом відкритих сонячних променів. Але це правило, в першу чергу стосується літнього часу. Експерти радять виходити на прогулянки, але краще вранці і ввечері.

Зробіть з ранку легку зарядку, потім - контрастний душ. А ввечері прийміть розслаблюючу теплу (але не гарячу) ванну.

Вдень намагайтеся уникати стресів, зайвих фізичних навантажень і не перепрацьовувати.

Що стосується харчування, то рекомендації тут універсальні: пийте більше води, виключіть солодощі, солону і гостру їжу. Відмовтеся від алкоголю, куріння і поменше пийте кави.

Магнітні бурі: новини на тему

  • Науковці розповіли, чи дійсно магнітні бурі можуть викликати головний біль і скачки тиску.
  • Зазначимо, що на початку і в середині вересня геомагнітна обстановка буде спокійною, однак в кінці місяця українців чекає метеоудар - два магнітних обурення 24-го і 25-го числа, які майже досягнуто рівня G1.
  • Науковці вперше виміряли глобальне магнітне поле сонячної корони - зовнішнього шару атмосфери Сонця. Нові виміри повинні дати вченим трохи більш глибоке розуміння подій на сонці і краще розуміння 11-річного сонячного циклу, який диктується зміною магнітного поля зірки.