Медики визнають: порятунок чоловіка - це справжнє везіння / фото zaxid.net

У Львівській області 32-річний мешканець Червоноградського району випадково перерізав собі шию болгаркою.

Як повідомляє ZAXID.NET, постраждалому вдалося вижити й згодом одужати завдяки допомозі медиків. У нього діагностували масивну рану м’яких тканин з ушкодженням м’язів, підшкірної клітковини, кісток і хрящів шийного відділу хребта - болгарка зупинилася буквально за кілька міліметрів від сонної артерії. Про це виданню розповів завідувач хірургічного відділення №1 лікарні Гнат Герич. Саме туди одразу доправили постраждалого.

До лікарні чоловіка доставили медики "швидкої". Нещасний випадок з ним стався через те, що болгарка була без захисного щитка. У якийсь момент чоловік спіткнувся і впав на працюючий інструмент. Болгарку встигли вчасно вимкнути, однак вона перерізала постраждалому передню і бічну поверхню шиї - аж до хребців.

Відео дня

Як розповідає лікар, болгарка під час падіння пошкодила й щитоподібну залозу, що викликало масивну кровотечу.

Читайте такожНа Київщині мисливець випадково застрелив людину

"Сонна артерія, на щастя, не була пошкоджена, були ушкодженні її гілки, болгарка зупинилася буквально за кілька міліметрів від магістральної судини, що і врятувало чоловіка, а також те, що лікарні "швидкої" надали пацієнту кваліфіковану допомогу", – каже Гнат Герич.

Постраждалому зробили операцію. Днями його виписали з лікарні, він вже перебуває вдома. Лікарі кажуть, що травми болгаркою не є рідкістю, проте як правило страждають руки та ноги. Подібні інциденти трапляються нечасто. Факт того, що чоловік вижив, лікарі вважають справжнім везінням.