Ляшко розповів, яка вакцина проти COVID-19 найкраща / фото REUTERS

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що всі вакцини, якими щеплюють українців від коронавірусу наразі є ефективними. 

Про це він розповів у коментарі ТСН. 

Ляшко запевнив, що будь-яка вакцина, яка сьогодні використовується в Україні та визнана ВООЗ, захищає від тяжкого та середнього перебігу коронавірусу.

"Повірте мені - найкраща вакцина та, яка є у вашого сімейного лікаря. Не піддавайтесь на маркетингові пастки, які говорять, що якась вакцина краще працює. Будь-яка вакцина, яка сьогодні використовується в Україні та визнана ВООЗ, захищає від тяжкого та середнього перебігу коронавірусу", - наголосив Ляшко. 

У приклад він навів країни, де сьогодні поширений коронавірус штаму "Дельта", а саме - Великобританію та Іспанію.

Вакцинація в Україні

Понад мільйон українців повністю вакциновані від COVID-19. За 7 липня щеплено проти COVID-19 104 тис. 680 осіб. Кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого.

Наразі щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї.