На Полтавщині внаслідок отруєння невідомою речовиною на м’ясокомбінаті госпіталізовано 14 працівників / фото УНІАН

На Полтавщині внаслідок отруєння невідомою речовиною на м’ясокомбінаті у місті Глобине постраждали 16 працівників, 14 з них госпіталізовано.

Про це повідомили у ДСНС.

"13 липня близько 00:30 у м. Глобине в сортувальному цеху ТОВ "Глобинський м’ясокомбінат", попередньо, сталося отруєння невідомою речовиною 16 працівників, внаслідок чого 14 з них госпіталізовані до лікарні", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Волині вже третій випадок дитячого отруєння за тиждень – пігулок наковталася школярка в Луцьку

Зазначається, що 1 особа перебуває у тяжкому стані, 13 – у стані середнього ступеня тяжкості, ще двоє від госпіталізації відмовилися.

В ДСНС додали, що причина отруєння встановлюється. Підприємство працює в штатному режимі.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Полтавській області, за даним фактом правоохоронці розпочали розслідування за ч. 2 ст. 271 Кримінального кодексу України (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, якщо воно спричинило тяжкі наслідки). 

У поліції додали, що скарги на погіршення самопочуття почали надходити від робітників протягом дня.

Отруєння працівників м’ясокомбінату на Полтавщині: причина

На Полтавщині отруєння 16 працівників на м’ясокомбінаті у місті Глобине могли спричинити випари фарби. Про це кореспонденту УНІАН повідомив голова Кременчуцької райдержадміністрації Олег Лєднік.

За його словами, напередодні на комбінаті пофарбували підлогу на другому поверсі.

"Вночі запах "спустився" вниз. Вже о 01:30 працівникам почало ставати зле: виникли подразнення в горлі та з’явився головний біль", - розповів він.

Лєднік додав, що було госпіталізовано 14 осіб, одну людину доправили до реанімації, щоб перестрахуватися, оскільки у неї підвищився тиск.

"Лікарями був проведений обхід. Усі громадяни готуються до виписки", - підкреслив голова РДА.

За інформацією Глобинської ЦРЛ, сьогодні вночі 13 працівників м’ясокомбінату госпіталізували до терапевтичного відділення, одного – до реанімації.

Зазначається, що потерпілі скаржилися на головний біль, головокружіння, першіння в горлі, запаморочення. Пацієнти вказували, що 12 липня приблизно з 19 до 21 години відчули різкий неприємних запах, схожий на ацетон, який посилився з 23:00.

"Станом на 08:00 13 липня стан пацієнтів задовільний", - запевнили у медзакладі.

Вас також можуть зацікавити новини