/На час карантину в Україні призупинена дія норми щодо обов’язкового проходження професійного медогляду / фото ua.depositphotos.com

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що на період карантину була призупинена норма, яка вимагає проходження медичного огляду за професійними ознаками.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов сказав на брифінгу.

Читайте такожВ Україні зняли заборону на партнерські пологи під час карантину

Відео дня

«На час дії карантину, окрім заборони проходження медоглядів, була призупинена норма, яка вимагає проходження медоглядів за професійними ознаками, для того, щоб знижувати ризик інфікування та передачі інфекцій», - заявив міністр.

«На сьогодні у тих обов'язкових випадках, коли необхідно проходити медогляд, його проходити не потрібно. Ця норма призупинена», - наголосив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше його було продовжено до 24 квітня, а потім - до 11 травня. З 11 травня в країні почали поступово пом’якшувати карантинні обмеження.

З 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

17 червня уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.

В Україні на ранок 19 червня зареєстровано 34 тис. 984 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 985 летальних, 16 тис. 33 пацієнта одужали. За добу зафіксовано 921 новий випадок.