З 1 вересня піднімається заробітну плату всім нашим медичним працівникам / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає неприпустимою зарплату фельдшера у 5,5 тис. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава МОЗ сказав на брифінгу.

Міністр повідомив, як вчора перебував у Житомирській області, де відвідав одну зі станцій екстреної медичної допомоги і поцікавився рівнем зарплат медичних працівників.

Відео дня

Читайте такожВ Україні з вересня буде підвищено зарплату медикам - Степанов

«Заробітна плата фельдшера, медичної сестри вищої категорії, які працюють в одній з бригад «швидкої допомоги», становить близько 5,5 тис. грн», - сказав Степанов.

Він наголосив, що це неприпустимо.

«Саме тому ми з 1 вересня піднімаємо заробітну плату всім нашим медичним працівникам, лікарям, середньому медичному персоналу, молодшому медичному персоналу. І це перше таке підняття заробітної плати, це системне рішення, яке було запроваджене в нашій країні, на якому наполягав президент України Володимир Зеленський, щоб наші лікарі, наші медичні працівники працювали в гідних умовах, отримували справедливу заробітну плату за свою роботу», - наголосив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, 15 липня Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою з 1 вересня зарплата українського лікаря у середньому зросте на 3,5 тис. грн, медичного персоналу – на близько 2,5 тис. грн, молодшого медичного персоналу – на 1 тис. 250 грн.

Крім того, уряд виділив понад 103 млн грн на стажування лікарів-інтернів.