До "червоної" зони потрапили Тернопіль та Бережани / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров’я повідомляють про покращення епідемічної ситуації в низці населених пунктів України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав на брифінгу за підсумками позачергового засідання Держкомісії з питань ТЕБ та НС.

"Дотримання заходів протиепідемічної безпеки дозволило покращити ситуацію в наступних адміністративних одиницях: у Чопі рівень захворюваності на 100 тисяч населення за останні 2 тижня знизився зі 170 до 56; у Славуті — з 201 до 139; у Волочиському районі Хмельниччини — з 337 до 270; в Герцаївському районі Буковини — з 304 до 205", - сказав міністр.

Він додав, що до помаранчевої зони епідемічної небезпеки сьогодні було віднесено 111 адміністративних одиниць, що на 26 більше, ніж минулого тижня.

Читайте такожКиїв вийшов з "помаранчевої" зони: карантин послаблять

До жовтої зони віднесено 259 адміністративних одиниць, в тому числі, Київ. Це на 23 більше, ніж тиждень тому.

Також міністр повідомив, що найвищий показник нововиявлених випадків COVID-19 продовжує зберігатися у місті Бережани Тернопільської області — понад 687 випадків на 100 тисяч населення. Це в 6 разів вище середнього показника по країні та в 17 разів вище за базовий показник — 40 на 100 тисяч населення.

Які обмеження діятимуть у "червоній зоні"

Міністр зазначив, що нові обмеження, які були встановлені сьогодні в Бережанах і Тернополі, почнуть діяти з 00:00 28 вересня.

"Посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського та внутрішньо обласного і міжобласного сполучення буде заборонена, водночас висадка пасажирів дозволена. Також заборонено приймання відвідувачів суб’єктами господарювання у сфері культури, громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, спортивних залів, фітнес-центрів, побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами, засобами гігієни, пальним, лікарськими засобами і виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами, агрохімікатами, насінням та садівним матеріалом. Також будуть працювати банківські відділення, автомобільні майстерні, страхові компанії. Медична практика також дозволена", - розповів Степанов.

Крім того, він додав, що в цих містах також заборонено відвідування реабілітаційних та соціальних центрів.

Фото Коронавірус.інфо

Карантинні зони в Україні

21 вересня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про запровадження нових обмежень на територіях, де встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Рішення ухвалене з урахуванням пропозицій, які надали регіональні комісії ТЕБ та НС.

Сьогодні, 24 вересня, Держкомісія з питань ТЕБ та НС на позачерговому засіданні оновила епідемічне зонування, що почне діяти з 28 вересня. Міста Тернопіль та Бережани Тернопільської віднесено до червоної зони карантину.