Горіхи дуже корисні для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Протягом тривалого часу існувала думка, що вживання горіхів призводить до збільшення ваги. Виявляється - це міф.

Цей міф, ймовірно, з'явився через те, що горіхи мають високий вміст калорій і жирів, пише New York Post. Однак нове революційне дослідження показало, що насправді горіхи не провокують набір ваги, а можуть привести до втрати черевного жиру.

Вчені з Медичного центру Університету Вандербільта спеціально розробили дослідження, щоб мати можливість вивчити вплив горіхів на масу тіла.

Відео дня

Дослідники виявили, що група суб'єктів, які споживали горіхи, мала значну користь для здоров'я. Зокрема, у жінок вживання горіхів призвело до зменшення кількості жиру в черевній порожнині, а у чоловіків - знизило рівень інсуліну в крові.

Група, яка їла горіхи, також змогла ефективніше перетворювати споживаний жир в енергію, ніж ті, хто їв перекуси на основі вуглеводів, що могло стати причиною схуднення.

"Це дослідження показує, що вживання горіхів, таких як фісташки, не обов'язково призводить до збільшення ваги і може стати важливою частиною турботи про здоров'я", - сказала Хайді Дж. Сільвер з Медичного центру.

Інші новини про здоров'я

Щоденні прогулянки - це простий і ефективний спосіб скинути вагу. Якщо збільшити добову кількість кроків, то можна зробити ходьбу вирішальною на шляху контролю ваги. 

А знаменитий тренер і дієтолог Крістін Вольф порадила напій щоб схуднути. Він готується з чотирьох доступних інгредієнтів.

Вас також можуть зацікавити новини: